Taki kirándulás

Azok a tanulók, akik szeptembertől májusig pontosan beküldték a havonta megjelenő szülői levélhez kapcsolódó Taki ( Találd ki!) feladatsor megoldásait, azok a rejtvényfejtés öröme mellé egy tartalmas kirándulást is kaptak ajándékba. Az idei jutalomkirándulás helyszínéül a komáromi Monostori erődöt választottuk. Addig, amíg a felsősök a Kincsvadászok című foglalkozáson vettek részt, addig az alsósok járták végig a Monostori erődöt idegenvezető segítségével. Azután pedig a felsősök indultak el az izgalmas erőtúrára, addig az alsósok indultak el az „igazi kincsek” keresésére. A Kincsvadászok játékban a monarchia idején elrejtett „kincs” megtalálása volt a cél. Ahhoz hogy elindulhassanak az elrejtett kincs nyomába el kellett sajátítaniuk a térkép, a tájoló és az iránytű használatát. A legvégén fémérzékelő segítségével találtak rá az elrejtett kincsre. A foglalkozás ás a túravezetés után szabadon focizhattak, labdázhattak a gyerekek az erőd hatalmas udvarán. Hazafelé még Tatán megálltunk az Öreg-tónál fagyizni. Ajándék volt ez a nap kicsiknek és nagyoknak egyaránt, Istennek hála szép élményekkel tértünk haza.

CSALÁDI SPORTNAP

Pedagógiai programunkban kétévenként szerepel az iskola udvarára tervezett sportolás. Remek hangulatban telt a délelőtt. Az bemelegítő iskolakör lefutása után közösen szurkoltunk a diák-szülő műfüves mérkőzésen. Később lehetőség volt kapura rúgni, kötelet mászni, súlyzózni, ugráló kötelezni, hasizmokat erősíteni és még egyebekben kipróbálni magukat gyerekeknek és felnőtteknek. Bizony sok apuka és anyuka, sőt még nagyszülő is beszállt a játékos sporttevékenységekbe, melynek végén ízletes gyümölcskosárral jutalmaztuk a résztvevőket osztályonként.

OSZTÁLYKIRÁNDULÁSOK

Minden év májusában eljön iskolánkban az a nap, melyen a reggeli megérkezés után nem sokkal elnéptelenedik az épület. Idén sem volt másként. Izgatott diákok tucatja eredt útnak ezen a pénteken a szélrózsa minden irányába, hogy az egész éves munka után egy kellemes napot töltsenek el együtt az osztályközösségek. A tanulmányi kirándulások célja a szórakozás és kikapcsolódás mellett természetesen újabb ismeretek szerzése is. Éppen ezért az osztályfőnökök igyekeznek évről- évre változatos programokat kínálni tanítványaiknak. Íme az idei úticélok: 1. osztály Fővárosi Állat- és Növénykert 2. osztály Szentendre 3. osztály Veszprém 4. osztály Budapest 5. osztály Pannonhalma-Győr 6. osztály Eger 7. osztály Tata 8. osztály Aggtelek

EHM CSALÁDI NAP

Sok éves hagyománya a Székesfehérvári egyházmegyének, hogy Pünkösd hétfőn, családi programot szerveznek. Idén új helyszínen, a Bregyó Sport és Szabadidőközpont területén zajlott a program. Délelőtt 10 órakor ünnepi szentmisén vehettünk részt, majd a színpadot az egyházmegye iskoláinak diákjai foglalták el változatos műsoraikkal. Iskolánkból Bíró Ildikó tanárnő színjátszósai a János vitéz dramatizált és rövidített változatát adták elő nagy sikerrel. A délutáni szentségimádásig szabadon maradó időben lehetett a vásárosok portékáiból válogatni, vidám ügyességi játékokat kipróbálni, fagylaltozni, az egészen apróknak ugrálóvárazni. A napsütéses, bár kissé hűvös időben vidáman és tartalmasan telt e tavaszi szép ünnepünk.

PASSAU

A székesfehérvári egyházmegye oktatási intézményeiből már negyedik alkalommal indult útjára egy busznyi diák Németországba, Passau városába. Iskolánkból 3 német nyelvet tanuló hetedikes diák vehetett részt az utazáson Tóth Erika tanárnő kíséretében. Benő Liliánának, Csaszni Noéminek és Pádár Szabinának most lehetősége nyílt valódi nyelvi környezetben kipróbálni eddig megszerzett tudását. Az út bár hosszú volt, gyorsan és vidáman telt. Útközben megállt a csoport Altöttingben, érintve a Mária zarándoklat útvonalát. A szép alpesi táj és Passau gyönyörű épületei, templomai mindenkinek elnyerték a tetszését. Az ünnepi szentmise és a városnézés mellett egy kellemes hajókirándulás is részét képezte az utazásnak. Élményekkel és sok új ismerettel tért mindenki haza.

ANYÁK NAPJA

Hazánkban május első vasárnapján az édesanyákra irányul a figyelem. Újságokban, tévében, rádióban róluk hallunk, olvasunk. Önfeláldozásukat, szeretetüket ezen az egy napon próbáljuk meghálálni. Csak remélni tudjuk, hogy diákjainkat sikerül arra nevelni, hogy ez ne így legyen, vagyis az év minden napján az édesanya és a család kiemelt szerepet kapjon az életükben. Természetesen az ünnep kapcsán mi is készülünk műsorral és ajándékokkal, melyet a legkisebbektől a legnagyobbakig őszinte meghatottsággal és szeretettel nyújtanak át tanítványaink.

BICÓTÚRA

Ötödikes kisdiákjainknak igen nagy a mozgásigénye. Osztályfőnökük Éva néni testnevelő tanár. E két dolog szerencsés kombinációt hozott létre, így egy tavaszi osztályfőnöki órán hamar megfogalmazódott a gondolata a tatai túrának. Pénteken délután gyerekek és szülők sisakot, láthatósági mellényt húzva bringára pattantak, hogy a biztonságos és szép új biciklis úton átkerekezzenek Tatára, ahonnan a tó partján eltöltött 1 órás játszóterezés és számháborúzás után vidáman tértek vissza.