PÜSPÖKI ÁLDÁS

Iskolánk 2014-ben száztizennyolcmillió forint támogatást nyert energetikai korszerűsítés projekthez. A beruházás kapcsán az épület hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje és napelemes rendszer kiépítése valósult meg. A felújítás 2015-ben fejeződött be. Május 21-én, meghitt ünnepség keretében áldotta meg Spányi Antal megyés püspök atya a megújult épületet a támogatók, diákjaink, a tanárok és szülők körében. A főpásztor örömét fejezte ki, hogy az egyházmegye területén működő iskolák sorra megújulnak és bővülnek. A pályázat fő mozgatója, Bencsik János képviselő úr is jelen volt az ünnepségen és elmondta, fontos, hogy az egyházi iskolák is kapjanak lehetőséget és kvóta alapján részesüljenek a környezeti- és energiaprogramból. Diákjaink is örömmel fogadták, hogy szeretett iskolájuk szebb külsőt kapott. Az iskolai kápolnában zenés-verses műsorral köszöntük meg támogatóinknak a megújult iskolát.

SAKK BAJNOKSÁG

Iskolánkban a diákoknak a testet megmozgató sportok mellett lehetőségük van a szellemi sport terén is a megmérettetésre. Az érdeklődők egész évben tagjai lehettek a sakk szakkörnek, s a tanév végéhez közeledve egy iskolai bajnokság keretein belül mérethették meg magukat. Hétfőn délután megtelt a könyvtárszobánk alsós és felsős diákokkal, akik a bemelegítő mérkőzések után sorsolással álltak ki egymás ellen. Izgalmas párharcok zajlottak, a komoly kitartást és koncentrációt igénylő játszmák során. A legjobbak a tanév végi eredményhirdetésen vehetik majd át okleveleiket az iskola közössége előtt.

SZÜLŐK-NEVELŐK BÁLJA

A szülők kezdeményezésére több évnyi szünet után ismét közös bálozásra gyűltek össze iskolánk pedagógusai és a diákok hozzátartozói. A rendezvény jótékony célt szolgált, mivel bevételét az osztályok kirándulásainak támogatására szántuk. A rendezvény kötetlen légkörét szolgálta a batyus jelleg, miszerint mindenki az otthonról hozott ételt, italt, süteményt fogyasztotta. Fantasztikus választék volt. A tombolahúzás után még egy születésnapi köszöntésre is sort kerítettünk. Aki eljött, remekül érezte magát a KPVDSZ Művelődési Házban.

ISKOLAI GÁLA

Két évente kerítünk alkalmat arra, hogy tanítványaink egy iskolai gálaműsor keretein belül megmutathassák társaiknak és szüleiknek, nagyszüleiknek, hogy nem csak az iskolapadban teljesítenek jól. Pénteken késő délután zsúfolásig megtelt a tornatermünk a sok érdeklődővel. A műsorban igyekeztünk megmutatni az iskolánkban folyó munka sokszínűségét. Fellépett az énekkarunk, néhány hangszeres zenészünk és a színjátszóink is. Népi énekeseink és néptáncosaink az iskolai hagyományőrzés fontosságát példázták. A változatosságot a könnyedebb és komolyabb produkciók sokfélesége biztosította. A rendezvény után a táncteremben folytattuk az estét egy kis kalácsevéssel és kakaó fogyasztással. Remek hangulatú közös együttlét részesei lehettünk.

RENDHAGYÓ KÖRNYEZETISMERET ÓRA

Osztályunk elhatározta, hogy május hónapban minden testnevelés és környezetismeret órát a szabadban fogunk tölteni. A szülők segítségével, az egyik alkalommal a Derítő tóhoz, egy másik alkalommal a Cseke tóhoz mentünk tanulmányi sétára. Rengeteg élőlényt láttunk. Meghatároztuk, megfigyeltük és lefotóztuk az állatokat és a növényeket. Csapatmunkában dolgoztunk, sőt még szemetet is szedtünk. Visszaérkezve az iskolába kiegészítettük a délelőtti információkat és magyar órán elmélyítettük az elhangzottakat. Nagy élményben volt részünk!

Almer Benedek, Móritz Eszter, Szilágyi Bulcsú 3. osztályos tanulók

ANYÁKNAPJA

Májusban köszönetet mondunk az édesanyáknak a szavakkal ki nem fejezhető érzésekért, a gondoskodásért, aggódásért, segítségért, önzetlen szeretetért, mely végig kísér minket egész életünkön. Ilyenkor nemcsak családi körben ünnepelünk, hanem iskolai műsorokkal is meglepik szüleiket a gyerekek. Nagy örömünkre szolgál, hogy mindezt nem csak az alsó tagozatosaink tették meg, hanem félretéve kamaszos szégyenlősségüket felsőseink is készültek egy-egy kedves műsorral.

PASSAUI ZARÁNDOKLAT

A Fehérvári egyházmegye oktatási intézményeinek tanulóiból és nevelőiből álló csapat indult útnak Németországba, Passau városába. Iskolánkból 3 német nyelvet tanuló hetedikes diák vehetett részt az utazáson. Almer Zsófia, Illés Zsófia és Sárossi Bíborka évek óta szorgalmasan tanulják az idegen nyelvet tantermi keretek között, most azonban lehetőségük nyílt valódi nyelvi környezetben kipróbálni eddig megszerzett tudásukat. Az út bár hosszú volt, gyorsan és vidáman telt. Útközben több helyen is megállt a csoport, érintve a Mária zarándoklat útvonalát. A gyönyörű barokk, neoklasszicista templomok, a szép alpesi táj, a rendezett, barátságos német kisvárosok mindenkinek elnyerték a tetszését. A vendéglátók a közös ünnepi szentmise és a városnézés mellett egy kellemes hajókirándulással is meglepték a magyar vendégeket. Élményekkel és sok új ismerettel tért mindenki haza.