CSALÁDI SPORTNAP

Pedagógiai programunkban kétévenként szerepel az iskola udvarára tervezett sportolás. Remek hangulatban telt a délelőtt. Az bemelegítő iskolakör lefutása után lehetőség volt kapura rúgni, súlyt dobni, ugráló kötelezni, hasizmokat erősíteni és még egyebekben kipróbálni magukat gyerekeknek és felnőtteknek. Később közösen szurkoltunk a diák-szülő műfüves mérkőzésen. Bizony sok apuka és anyuka, sőt még nagyszülő is beszállt a játékos sporttevékenységekbe, melynek végén 1-1 Sportszelettel jutalmaztuk a résztvevőket.

ANYÁK NAPJA

Hazánkban május első vasárnapján az édesanyákra irányul a figyelem. Újságokban, tévében, rádióban róluk hallunk, olvasunk. Önfeláldozásukat, szeretetüket ezen az egy napon próbáljuk meghálálni. Csak remélni tudjuk, hogy diákjainkat sikerül arra nevelni, hogy ez ne így legyen, vagyis az év minden napján az édesanya és a család kiemelt szerepet kapjon az életükben. Természetesen az ünnep kapcsán mi is készülünk műsorral és ajándékokkal, melyet a legkisebbektől a legnagyobbakig őszinte meghatottsággal és szeretettel nyújtanak át tanítványaink.

ELSŐÁLDOZÁS

Fennkölt esemény részesei lehettünk vasárnap Bánhidán. Már hetek óta izgatottan készülődtek a nagy napra harmadikos diákjaink és pár nagyobb iskolatársuk. Május első vasárnap reggelén hófehér ruhába öltözve, nyakukban kereszttel megérkeztek a Szent Mihály templomba az ünnepi szentmisére. Megszeppent, tágra nyílt, őszinte tekintetű apróságok töltötték meg az oltár előtti széksorokat. Az elsőáldozás után finom sütemény várta a boldogságtól sugárzó, vidám gyermeksereget a templom melletti Szent Ignác teremben.