MÁRCIUSI IFJAK

0
0
0
s2sdefault
Tavasz az ébredés, az újjászületés, a megújulás, a tettek évszaka. És a reményé. Azon a bizonyos napon a Pilvax kávéházban összegyűlt ifjak sem sejtették mit indít el mozgalmuk Magyarországon. Oly sok évvel később 2018 márciusának egy délelőttjén rendhagyó módon idézték elénk a nagy nap eseményeit és hangulatát „lázongó ifjaink”, a hatodikosok. Jó volt végigtekinteni diákjainkon, akik ünnepi öltözékéről nem maradt le a kokárda, március 15-e jelképe. A műsor végén jelképes főhajtással tisztelegtünk elődeink előtt, akik bátorsága, hitvallása, kitartása ma is erőt sugároz felénk.

KERESZTÚT

0
0
0
s2sdefault
A korábbi években mindig a felsőgallai kálvárián jártuk végig Jézus keresztútját. Ezek az alkalmak hagyományos szombatokra estek, amikor mindenki önként vett részt rajta. Többnyire 60-80 fős csapattal vágtunk neki az emelkedőnek. Az idei keresztútjárásra készülve végig gondoltuk a nagy létszámot, munkanapi szombat lévén, így új helyszínt kerestünk. Tatára esett a választás, s azt gondolom, csodás helyszínen, csodás lelki együttlétben telt az időnk.

SZÍNHÁZLÁTOGATÁS KULISSZAJÁRÁSSAL

0
0
0
s2sdefault
Tantestületünk tagjai hozzátartozókkal és volt tanítványokkal kiegészülve ismét Budapesten jártak a Nemzeti Színházban. Az eseményt még különlegesebbé tette, hogy az előadás előtt a színház egyik dolgozója körbevezetett minket az épületben, megmutatva azokat a részeket is, ahova csak ritkán vagy egyáltalán nem juthatunk be máskor. A tárlatvezetés közben mesélt nekünk a színház múltjáról, építésének körülményeiről, az épület különlegességeiről. Újra feledhetetlen élményben volt részünk.