MEGEMLÉKEZÉS

0
0
0
s2sdefault
Nagy jelentőségű minden tanévben ez az őszi ünnepünk. Nyolcadikos diákjaink, akik életkorban alig térnek el az akkori forradalmi ifjúságtól nagy lelkesedéssel és beleéléssel igyekeztek visszaadni a nap hangulatát ünnepi műsorukkal. Korhű ruhákban, korabeli és modern zenével komolyan és méltóságteljesen álltak iskolástársaik és nevelőik elé. Nem könnyű megérteni a fél évszázaddal korábbi élet keserűségét, jogfosztottságát, félelmeit. De a szabadság és a demokrácia különös fogalmak ma is. Mindenki megpróbálja a maga arcára formálni. Az új évezredben is óvnunk, védenünk kell. A most felnövő generációnak is. Ezért emlékeztünk, EMLÉKEZZÜNK! Az 59 éve történtekre a Forradalom és a Köztársaság kikiáltásának napján.

PADTAKARÍTÁS

0
0
0
s2sdefault
„Rend a lelke mindennek.” Tartja a közismert mondás és mi magunk is. Iskolánkban hagyomány, hogy évente legalább 2 alkalommal, ősszel és tavasszal padtakarítási akciót tartunk. Ilyenkor minden osztályközösség ceruza és toll helyett szivacsot és súrolószert ragad és a saját tantermében áttakarítja az asztalok írófelületét, eltávolítva az esetlegesen odakerült, de oda nem való irományokat. Jó alkalom ez a közösségépítésre, az egymás munkájának megbecsülésére, hiszen aki egyszer megtapasztalta milyen nehéz a tintafoltokat eltüntetni, talán legközelebb átgondolja, mielőtt tollat ragad.

EHETŐ SZOBROK KIÁLLÍTÁSA

0
0
0
s2sdefault
Hagyomány iskolánkban, hogy október elején ügyes kezű szülők és diákok alkotásaiból rendezünk kiállítást az emeleti aulában. Különleges és kreatív alkotások kerülnek ilyenkor asztalra, hiszen alapanyaguk fogyasztható friss zöldség és gyümölcs. Alsós tanítványaink és családtagjaik idén sem szűkölködtek ötletekben. A remekművek romlandóságuk miatt csak néhány napig tekinthetők meg a helyszínen, de aki lemaradt, a képeken keresztül is „megízlelheti” azokat.

PAPÍRGYŰJTÉS

0
0
0
s2sdefault
Az őszi papírgyűjtés során igazán komoly küzdelem alakult ki iskolánkban. Különösen a felső tagozatosok versengtek hatalmas lendülettel. Szomszédokat, ismerősöket, rokonokat mozgósítottak, hogy minél nagyobb mennyiségű papírt sikerüljön összegyűjteniük. Nem csupán a győzteseknek kijáró torta motiválta a diákokat, hanem a tény, hogy a befolyó pénzösszeg az osztályokat gazdagítja. Így sor kerülhet majd egy évközi kellemes délutáni program megvalósítására egy bowlingozás, mozizás vagy egy kalandpark meglátogatása formájában.

EREDMÉNYEK:

alsó tagozat:

1. helyezett: 3. osztály 934 kg 29,18 kg/fő

2. helyezett: 4. osztály 796 kg 24,87 kg/fő

3. helyezett: 2. osztály 542 kg 16,93 kg/fő

4. helyezett: 1. osztály 465 kg 16,03 kg/fő

felső tagozat:

1. helyezett: 6. osztály 1280 kg 55,62 kg/fő

2. helyezett: 5. osztály 1655 kg 51,72 kg/fő

3. helyezett: 8. osztály 1251 kg 43,13 kg/fő

4. helyezett: 7. osztály 907 kg 29,25 kg/fő

EMLÉKEZÉS AZ ARADI VÉRTANÚKRA

0
0
0
s2sdefault
Kedden reggel 8 órától az ötödik osztályosok megemlékező műsorával indult a napunk. Osztályfőnökükkel már napok óta izgatottan gyakoroltak, hogy méltó módon idézhessék elénk a 166 évvel ezelőtti eseményeket. A visszaemlékezés után megható pillanatok következtek. Apró fiúk és lányok vették át a teret, hogy megmutassák nekünk és szüleiknek, nagyszüleiknek az elmúlt néhány hét közösséggé formálódásának eredményét egy rövidke műsor formájában. Iskolánk sok éves hagyománya az új diákok eskütétele és polgárrá fogadása. Az eskü szövegének közös elmondása után mindenki személyesen vehette át az igazgatónőtől, Turzáné Papp Erikától a névre szóló tanúsítványt és az iskola emblémájával ellátott nyakkendőt vagy sálat, mely az intézményhez tartozást hivatott erősíteni. Kormányunk minden iskolába eljuttatja a 10 és 14 éveseknek szánt „Nemzeti hitvallást” és „Magyarország alaptörvényét”, melynek átadására is ezen a reggelen került sor. Az ünnepi események délután folytatódtak. 16 órakor koszorúzási ünnepségen vettek részt tantestületünk tagjai és 7., 8. osztályos tanulóink. Az Aradi vértanúk terén megtartott városi rendezvényen, a kopjafáknál mi is elhelyeztük a hősök emlékére hozott koszorút.

ELSŐÁLDOZÁS

0
0
0
s2sdefault
Vasárnap délelőtt teljesen megtelt a szent Mihály templom ünneplő gyerekekkel és felnőttekkel. Különleges volt ez a délelőtt sok család életében, hiszen elsőáldozó lett a gyermek, unoka. Több héten át készültek harmadikos diákjaink is erre az alkalomra. A sok szombat délelőtti felkészítés után ezen a reggelen szép fehér ruhát öltöttek, hogy az oltár előtt fogadalmat téve egy újabb lépést tegyenek a keresztényi úton. Szüleik, rokonaik büszkén és meghatódva nézték őket. A szertartás után a Szent Ignác teremben gyűltek össze egy kis süteményezésre, hogy aztán mindenki tovább ünnepelhessen a saját családja körében.